Pogosta vprašanja

Želite skleniti leasing pa se vam porajajo še vprašanja?

Poglejte si pogosta vprašanja, v kolikor ne najdete ustreznega odgovora nas lahko kontakirate ali pa obiščete v poslovalnici.

Ali moram ves čas trajanja leasinga imeti kasko zavarovanje?
OdgovorZapri
Da, ves čas trajanja leasinga mora biti vozilo ustrezno kasko zavarovano. 
Prijatelj ne more več odplačevati obveznosti iz leasinga. Ali lahko prevzamem njegov leasing?
OdgovorZapri
Prevzem leasinga je seveda možen. Enako kot pri sklepanju leasinga na novo, je tudi v tem primeru potrebno dostaviti dokumentacijo in plačati minimalen 10 % polog financiranja ter strošek, ki nastane za prevzem leasinga.
Kako moram ravnati v primeru, da imam prometno nesrečo?
OdgovorZapri
V primeru prometne nesreče najprej pokličete policijo in s telefonom fotografirajte nastalo situacijo. Nato prijavite škodni dogodek zavarovalnici in nas o tem obvestite. Izdali bomo pooblastilo, da boste uredili vse postopke v zvezi s škodnim dogodkom (popravilo vozila, dogovori z zavarovalnico ipd.).
Ali lahko vozilo, ki ga imam na leasing, prodam?
OdgovorZapri
Vozilo lahko prodate, ko boste obveznosti do DH Leasinga v celoti poravnali. Lahko pa poiščete kupca in se z njim dogovorite, da bo na podlagi ponudbe za predčasni odkup, kupnino za vozilo nakazal na naš TRR ter tako poplačal vaše obveznosti.
Kaj se zgodi, če zamudim s plačilom?
OdgovorZapri
Če zamudite s plačilom 15 dni po zapadlosti obroka za leasing, prejmete po pošti opomin. Stroške opomina je potrebno poravnati v roku 8 dni od izdaje opomina, zaračunajo se vam tudi zamudne obresti.
Kakšen je minimalni polog?
OdgovorZapri
Polog se določa glede na vrsto predmeta leasinga in kreditno sposobnost leasingojemalca.
Sem upokojenka in potrebujem nov avto. Ali lahko dobim leasing?
OdgovorZapri
Da, ob pogoju, da po preteku leasing pogodbe, niste starejši od 80 let.Za sklenitev pogodbe potrebujemo zadnji izpisek ZPIZ ali bančni izpis iz vašega osebnega računa.