PRAVNO OBVESTILO

DH Leasing d.o.o.
Miklošičeva cesta 5, 1000 Ljubljana
Registrska št. TRR: 6100 0000 2159 567
Identifikacijska št. za DDV: SI57360588
Matična številka: 1306081
Reg. št. vpisa: Srg 061/14813800 (200712469), Okrožno sodišče v Ljubljani

SPLOŠNE INFORMACIJE
Družba DH Leasing d.o.o. redno preverja in posodablja podatke na svojih spletnih straneh. Pravilnosti in točnosti podatkov posveča veliko pozornosti, vendar pa ne prevzema nobene odgovornosti in ne daje nobene garancije za ažurnost, točnost in celovitost posredovanih informacij do katerih je morda prišlo zaradi napak pri vnosu, časovnih neusklajenosti ali drugih nepredvidljivih vzrokov. Podatki na spletnem mestu družbe DH Leasing d.o.o. so informativne narave, kar pomeni, da se mora obiskovalec pred sprejemom odločitve posvetovati s svetovalcem družbe DH Leasing d.o.o.

Družba DH Leasing d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja vsebin na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog, ter brez predhodnega opozorila –pridržuje si pravico do spreminjanja in dopolnjevanja vsebin. Uporabniki spletnih strani vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Slike, ki se prikazujejo na spletnem mestu, so last družbe DH Leasing d.o.o. oziroma je za objavo le teh DH Leasing d.o.o. pridobila dovoljenje lastnika / avtorja. Kakršna koli neupravičena uporaba teh slik brez soglasja lastnika oziroma avtorja, je prepovedana in predstavlja kršitev avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine ali predpisov o varstvu osebnih podatkov.

POMEN IZRAZOV
Spletna stran je dokument z nadbesedilom, ki ga prikaže brskalnik. Na spletni strani so lahko različne vsebine: besedilo, slike, povezave, zvočni in video posnetki, programi. Jezik za opis spletnih strani je HTML.

Obiskovalec / uporabnik je oseba, ki obišče spletno stran.

Lastnik spletne strani in upravljavec osebnih podatkov je družba DH Leasing d.o.o., Miklošičeva cesta 5, 1000 Ljubljana.

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika – fizično osebo.

ZVOP-1 je Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Spletni obrazec je formular, ki se nahaja na spletni strani, v katerega obiskovalec oz. uporabnik vnese svoje podatke in jih s klikom na potrditveni gumb posreduje lastniku spletnega mesta, s čimer se obenem strinja, da se ti podatki posredujejo lastniku spletnega mesta.

Zbirka osebnih podatkov je strukturiran niz osebnih podatkov, ki omogoči določljivost posameznika.

Neposredno trženje je ponujanje blaga ali storitev z uporabo poštnih, telefonskih, elektronskih ali drugih komunikacijskih sredstev.

IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV
Družba DH Leasing d.o.o. veliko pozornosti posveča pomenu varstva osebnih podatkov in varovanja zasebnosti.

DH Leasing osebne podatke, pridobljene na spletni strani oziroma preko izpolnjenih formularjev, varuje z vso potrebno skrbnostjo in v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov ali GDPR) in vsakokrat veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov v Republiki Sloveniji, se družba DH Leasing d.o.o. kot upravljalec osebnih podatkov zavezuje, da bo posamezniku, katerega osebne podatke obdeluje, seznanila z vsemi relevantnimi podatki, ki omogočajo informiranost. S tem v zvezi je družba pripravila “Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov” (na voljo na dnu spletne strani), ki posamezniku na enem mestu omogočijo pridobitev vseh relevantnih informacij, ki se nanašajo na njegove osebne podatke.

S tem ko porabnik spletnega mesta, vnese svoje osebne podatke v spletni formular z namenom povpraševanja po produktu oziroma storitvi, se smatra, da je podal osebno privolitev za obdelavo njegovih osebnih podatkov, kot jo zahteva ZVOP-1, in s tem dovoljuje družbi DH Leasing d.o.o. zbiranje, pridobivanje, vpisovanje, urejanje, hrambo, vpogled ali drug način uporabe njegovih osebnih podatkov, ki jih družba DH Leasing d.o.o. vodi v zbirkah osebnih podatkov.

Uporabnik je seznanjen, da lahko družba DH Leasing d.o.o. osebne podatke uporabi za namen vzpostavitve kontakta, priprave dokumentacije in da lahko te podatke uporabi tudi za namen neposrednega trženja in analize podatkov za statistične in tržne raziskave. Uporabnik lahko od družbe DH Leasing d.o.o. kadarkoli zahteva prenehanje uporabe in obdelave osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, in sicer tako tako, da družbi DH Leasing d.o.o. posreduje elektronsko sporočilo na naslov leasing@dh.si ali izpolni obrazec, ki je na voljo tukaj: Zahteva za uveljavljanje pravic VOP. Družba DH Leasing d.o.o. bo v 15 dneh od prejema zahtevka uporabnika, preprečila nadaljnjo uporabo osebnih podatkov posameznika za namene neposrednega trženja ter o temu porabnika obvestila v roku petih dni. Uporabnik lahko tudi kadarkoli zahteva, da mu upravljavec omogoči vpogled, kopiranje oziroma prepis podatkov, ki jih obdeluje, ter da upravljavec te podatke dopolni, popravi, blokira ali izbriše, če so ti nepopolni, netočni ali neažurni. Obrazec za popravek / spremembo je na voljo tukaj: Zahteva za popravek oziroma dopolnitev osebnih podatkov.

Družba DH Leasing d.o.o. uporablja ustrezne tehnične in organizacijske postopke, ki omogočajo zavarovanje osebnih podatkov. Družba DH Leasing d.o.o. osebnih podatkov posameznika ne bo posredovala tretjim osebam, razen in v kolikor to zahteva zakon ali če posameznik s tem soglaša. Posredovani podatki se shranjujejo in uporabljajo le toliko časa, kot je to potrebno za dosego namena, za katerega so bili obdelovani. Zatem se podatki izbrišejo, uničijo, blokirajo oziroma anonimizirajo.
Svoja morebitna dodatna vprašanja o varstvu osebnih podatkov naslovite na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov na elektronski naslov dpo@dh.si.

Obrazec: Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov
Obrazec: Privolitev stranke za obdelavo osebnih podatkov za namene trženja
Obrazec: Zahteva za uveljavljanje pravic s področja varstva osebnih podatkov
Obrazec: Zahteva za popravek oziroma dopolnitev osebnih podatkov 

PIŠKOTKI (POVZETO IZ SPLETNE STRANI DH)
Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.

Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi.

Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.
JSESSIONID, PHPSESSIONID, ASPSESSIONID, etc Dokler ste na spletni strani. Ob izhodu, oziroma odjavi s spletne strani, se zbriše. Sejni piškotek spremlja vašo dejavnost na spletni strani. Zagotavlja, da si spletna stran zapomni kaj ste vnašali, oziroma katere podstrani ste obiskali. Brez tega piškotka bi vas vsaka podstran obravnavala kot novega obiskovalca. Ta piškotek ne zbira osebnih podatkov, vas ne identificira, niti ni povezan z drugimi infomacijami, ki se hranijo o vas.
COOKIES_ENABLED Dokler ste na spletni strani. Ob izhodu, oziroma odjavi s spletne strani, se zbriše. Ta piškotek beleži, katere piškotke ste omogočili. Ne zbira vaših osebnih podatkov, vas ne identificira, niti ni povezan z drugimi infomacijami, ki se hranijo o vas.
lytee-admin, lytee-website Dokler ste na spletni strani. Ob izhodu, oziroma odjavi s spletne strani, se zbriše. Ta piškotek uporabljamo za Sly, administrativno orodje aplikacije Lytee.

Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Google Analytics _ga, __utma, __utmb,
__utmc, __utmv, __utmz Za nedoločen čas, razen če se ga ročno izbriše. Google Analytics je storitev za spletno analizo, ki jo ponuja Google, Inc. (‘Google’). Zbira podatke o uporabi spletne strani, vključno z IP naslovom. Lahko jih shrani na Googlovih strežnikih. Združeni s podatki drugih uporabnikov služijo analizi kako pogosto ljudje obiščejo spletno stran, kako so do nje prišli (preko oglasnih ali referenčnih povezav drugih spletnih strani) in katere podstrani so najbolj obiskane. Podatki se ne identificirajo in ne povezujejo z drugimi informacijami, ki se hranijo o vas.

Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Facebook datr, lsd, reg_ext_ref,
reg_fb_gate, reg_fb_ref, wb,
act, _e_3qqF_0, wd Različna Lahko se zgodi, da so na spletni strani v uporabi Facebookovi vtičniki ali pa katera od Facebookovih funkcij, denimo gumb za všečkanje. V tem primeru Facebook vsakemu obiskovalcu spletne strani nastavi piškotke. Hkrati s tem bo Facebook, če je obiskovalec prijavljen v njegov račun, obisk spletne strani zaznal.
Twitter twll, t1, original_refer,
_twitter_sess, guest_id , k, pid Različna Ti piškotki so v uporabi, kadar je na spletni strani Twitterjeva vsebina.
GooglePlus APISID, HSID, NID,
PREF, SAPISID, SID,
SSID, S, S_adsense,
BEAT, ULS Različna Te piškotke nastavi Google +1 “share” gumbek. Dovoljujejo deljenje vsebin s kontakti v Googlovem plus omrežju. Večina teh piškotkov se nastavi s prijavo v Google.
LinkedIn X-LI-DDC, X-LI-IDC,
NSC_MC_WT_FU_IUUQ Različna Te piškotke nastavi LinkedIn-ov “share” gumbek. Zbirajo podatke o spletnih straneh, ki jih je obiskal LinkedIn-ov uporabnik.

Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Youtube SID, LOGIN_INFO, use_hotbox,
PREF, SSID, HSID,
watched_video_id_list, __utma,
__utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE Različna Google nastavi več piškotkov na katerokoli stran, ki vključuje YouTube video. Ti lahko Googlu posredujejo podatke o vaši uporabi spletne strani, ki se, vključno denimo z vašim IP naslovom, shranijo na strežniku. Vas pa ti piškotki ne identificirajo osebno, če niste prijavljeni v Google. V nasprotnem jih poveže z vašim računom.

Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.
Doubleclick – Google ads id Različna DoubleClick oznake merijo učinkovitost spletnih marketinških kampanj in uporabnikom tretjih strani ponujajo oglasna sporočila na podlagi, skozi zgodovino brskanja po internetu, zaznanega okusa. Te informacije se ne uporabljajo v povezavi z osebnimi podatki drugih googlovih storitev, dokler uporabnik v to ne privoli.

Vedenjsko oglaševanje
Spletno mesto uporablja storitev ponovnega trženja za oglaševanje na drugih spletnih mestih, potem ko ste obiskali naše strani. Piškotke uporabljamo za informiranje, optimizacijo in prikazovanje oglasov na podlagi vaših preteklih obiskov naših spletnih strani. Storitev za ponovno trženje Facebooka zagotavlja Facebook Inc. Več o oglaševanju na podlagi zanimanja lahko izveste na Facebook strani.
Če želite zavrniti oglase na podlagi zanimanja, ki temeljijo na podatkih s Facebooka, sledite tem navodilom: https://www.facebook.com/help/568137493302217
Facebook spoštuje samoregulativna načela za spletno vedenjsko oglaševanje, ki jih je ustanovilo združenje za digitalno oglaševanje. Prav tako se lahko iz ponovnega trženja izločite prek Evropske zveze za interaktivno digitalno oglaševanje v Evropi ali pa si nastavitve uredite na vaši napravi s katero dostopate do spletne strani.
Za več informacij o praksah zasebnosti Facebooka, obiščite spletno stran: https://www.facebook.com/privacy/explanation.

SISBON
Družba DH Leasing d.o.o. je vključena v sistem izmenjave informacij o zadolženosti fizičnih oseb, ki je vzpostavljen kot centralni kreditni register v skladu z Zakonom o centralnem kreditnem registru (Uradni list RS, št. 77/16, v nadaljevanju: ZCKR). Register je vzpostavljen z namenom izvajanja nalog in pooblastil Banke Slovenije (zlasti na področju vodenja denarne politike, zagotavljanja finančne stabilnosti, makrobonitetnega nadzora in upravljanja tveganj) in z namenom upravljanja sistema izmenjave informacij.

Sisbon je slovenski informacijski sistem izmenjave informacij o zadolženosti fizičnih oseb. Vzpostavljen je z namenom, da omogoči kreditodajalcem (članom sistema SISBON in vključenim dajalcem kreditov) učinkovito ocenjevanje in obvladovanja kreditnih tveganj, vzpodbudi politike in ukrepe za odgovorno kreditiranje, vzdržno zadolževanje in preprečevanje prezadolženosti kreditojemalcev ter za izvajanje nalog Banke Slovenije. Navedene informacije so, poleg podatkov s katerimi člani in vključeni dajalci kreditov že razpolagajo, zgolj v pomoč pri ugotavljanju kreditne sposobnosti kreditojemalcev in spremljanju kreditnih poslov.

Družba DH Leasing d.o.o. opravi vpogled v osebne podatke posameznika iz sistema SISBON v naslednjih primerih:

  • ko je to potrebno zaradi ocenjevanja kreditne sposobnosti posameznika kot kreditojemalca;
  • ocenjevanja kreditnega tveganja, ki bi s sklenitvijo posameznega kreditnega posla nastalo za tega člana ali vključenega;
  • dajalca kreditov ali je nastalo v zvezi z izvajanjem kreditnega posla;
  • izterjave;
  • reševanja reklamacij;
  • revizije;
  • posodabljanja ali spreminjanja podatkov o posamezniku, ki se vključujejo v sistem izmenjave informacij.

Vpogled v SISBON se uporablja tudi v primeru, ko se odobrava financiranje pravni osebi, kadar pri tem nastopa fizična oseba kot porok.

Več informacij o sistemu izmenjave informacij o zadolženosti fizičnih oseb, lahko pridobite na spletni strani www.sisbon.si